Nyheter

Rektorer äntligen klara

Kommunen har haft det tufft med att få tillräckligt med rektorer, men nu är man en bit på väg med fem nya rektorer som har börjat eller ska börja.
Nyheter • Publicerad 9 april 2011

På Tingsholmsgymnasiet tillträder två nya rektorer, Jonas Andersson och Stefan Hagebring, vilket betyder att gymnasieskolan nu är fulltalig i fråga om rektorstjänster.

– Det är vi väldigt ovana vid så det känns jättelyxigt, säger gymnasiechef Catrin Berglund.

Både Jonas Andersson och Stefan Hagebring har arbetat som lärare och går nu till sina första rektorstjänster. Jonas Andersson har arbetat på Särlaskolan i Borås och kommer nu bli ansvarig för samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, handelsprogrammet och det estetiska programmet. Han kommer också vara ansvarig för medieprogrammet innan det förs ihop med samhällsprogrammet.

Stefan Hagebring har arbetat på Sven Eriksonsgymnasiet och varit ansvarig för deras idrottsprogram. Nu kommer han bli ansvarig för omvårdnadsprogrammet, idrottsprofilerna och vuxenutbildningen.

Även grundskolan har fått nya rektorer. Mimmi Målberg går från Stenbocksskolan och efterträder Helen Claesson på Ulrikaskolan.

Till Stenbocksskolan kommer Ann-Kristin Svanberg, som har arbetat inom skolan i Borås. Hon får sällskap med Stefan Börjesson som har arbetat som lärare på Stenbocksskolan. Stefan Börjesson kommer ha en tidsbegränsad tjänst under det här året.

Därmed är man alltså en bit på väg att lösa den stora rektorsbrist som varit. Men fortfarande har man att ordna rektor till skolan i Hökerum och till Ätradalskolan.

Ansvarig chef för skolan är Göran Nyman och han är nöjd med processen hittills.

– Det går relativt bra får man säga, även om rektorstillsättningar inte är det lättaste just nu. Vi kämpar både här i Ulricehamn och även bland våra grannkommuner med att få goda kandidater. Det är tufft rent generellt att hitta rektorer, säger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.