Annons
Nyheter

Reglerna kan komma att ändras

Flera skolskjutsärenden rörande barn i Tranemo kommun ligger nu för bedömning i förvaltningsrätten.
– Jag vill inte föregå diskussionerna, säger Viktoria Haraldsson (c) bildningsnämndens ordförande.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2010

– Skolskjutsreglerna diskuteras nu i partigrupperna. Vi får se vad resultatet blir av dem. Det är upp till kommunstyrelsen att till slut fatta beslut i frågan, säger Viktoria. Haraldsson

– Det kan tyckas att regelverket bara ser till kilometrar och då uppfattas som något smalt. Då är det ju bra att medborgare hör av sig, säger hon.

Annons

Hon väntar också på att Förvaltningsrätten ska yttra sig i frågan så nämnden får ytterligare riktlinjer för skolskjutsbesluten.

Det finns också ett tillägg till kommunens regelverk som handlar om att det ska göras en trafiksäkerhetsbedömning.

– Det blir så klart en subjektiv bedömning. Det är väldigt svårt att göra bedömningar som är lika för hela kommunen, säger Lars-Gunnar Karlsson som är tjänstemannen som handlägger skolskjutsfrågorna i kommunen.

Och det här med trafikerad väg ändrar sig över tid konstaterar Viktoria Haraldsson.

– Det beror på var industrierna ligger till exempel.

– Men det här med skolskjuts är alltid varit svårt, vet jag efter att ha talat med politiker som varit med länge. Men jag förstår problemet och jag bor själv på landet. Men vi kanske ska diskutera frågan, om vi vill vara en landsbygdskommun, för då kanske vi behöver andra skolskjutsregler.

Sammanlagt ligger tre skolskjutsärenden från Tranemo i Förvaltningsrätten i Jönköping. Samtliga rör trafiksäkerhet för eleverna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons