Nyheter

Raserar för att bygga nytt

Det står saker i vägen för Ulricehamns kommande bostadsrättsprojekt. Eller rättare sagt stod. Gamla hus och ännu äldre träd har i veckan fått maka på sig.
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2014
Ett hus försvinner på Storgatan.
Ett hus försvinner på Storgatan.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
? och ett gammalt träd har grönskat för sista gången vid Bogesundsgatan.
? och ett gammalt träd har grönskat för sista gången vid Bogesundsgatan.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Huset mellan Willys och Storgatan har bit för bit ätits upp av en grävmaskin de senaste dagarna. När alla rivningsrester är borta påbörjas byggnationen av det tredje bostadsrättshuset i kvarteret Tvingen. Det är företaget Voten som står bakom satsningen.

På Bogesundsgatan samlades en del nyfikna under fredagsmorgonen för att bevittna fällningen av den gamla almen som stått mellan parkeringen och vägen söder om vårdcentralen. Trädet beskars först gren för gren innan den tjocka stammen med en duns föll ned på parkeringen. Stadsporten och Järngrinden ska här, med Byggarvid som utförare, uppföra ett bostadsrättshus.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.