Nyheter

Publicering 4 feb! Ett ögonblick, Roland Karlsson...

Nyheter • Publicerad 4 februari 2010
Foto: 

...kommunalråd i Ulricehamns kommun, som i dag åker till centerpartiets kommundagar i Göteborg.

Blir det fler än du från Ulricehamns kommun som åker?

– Ja, även Liselotte Andersson, som är ledamot för Centerkvinnornas förbundsstyrelse, kommer att delta.

Vilka är de viktiga frågorna?

– Det blir att lägga upp strategin inför valet i höst. Vi har sedan tidigare delat upp arbetet i två områden. Dels gäller det jobb och företagande, dels gäller det klimat och miljö.

Opinionsmätningar under senare tid har gett ganska olika besked om partiets ställning inom väljarkåren. Vad är din bild av ert stöd bland väljarna?

– Vi ligger på 5-5,5 procent. Vi har legat på ungefär den nivån sedan maj 2006. Samtidigt får man naturligtvis ta mätningarna för vad de är.

Centern sitter i regeringen och ni har partiets ordförande Maud Olofsson som näringsminister. Borde inte det ge ett bättre utfall hos väljarkåren?

– Det är klart att man har förhoppningar om att det ska ge resultat i form av en ökning. Men vi får väl se vid valet. Inom vårt parti brukar man vara duktiga på att engagera sig inför val.

Ingen besvikelse över att siffrorna inte har ökat?

– Det är klart att man hela tiden hoppas att stödet ska öka. Men som sagt, vi får se resultatet vid valet.

Nyligen bildades ett nytt landsbygdsparti. Hur allvarligt är det hotet mot centerpartiet, som ju av tradition har setts som ett landsbygdsparti?

– Det är nog inget större hot, i vart fall inte i dagsläget. Samtidigt kan jag tycka det är bra att fler pratar landsbygdsfrågor. Det borde egentligen alla göra.

Till sist, vad hoppas du att kommundagarna ska resultera i?

– Just nu känns det som att det är ett jättego i organisationen. Förhoppningen är att kommundagarna ska stärka denna stämning ytterligare. Att det blivit en lösning på Saab Spyker-affären innebär också att Maud Olofsson och Jöran Hägglund får större möjligheter att jobba med partiets frågor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.