Nyheter

Protest mot stympad banvall

Miljöpartiet i Ulricehamn ifrågasätter förslaget att tillåta husbygge i kvarteret Karpen. Det innebär att banvallen klipps av, skriver partiet.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2010

Det är i en interpellation till kommunfullmäktige som Miljöpartiet ställer ett antal frågor med anledningen av den föreslagna byggnationen i kvarteret Karpen i Ulricehamn.

Förslaget från miljö- och byggnämnden går ut på att banvallen ska göra ett tvärkast vid kvarteret Karpen och svänga av längs strandkanten och sedan svänga upp mot den asfalterade banvallen mot Skottek, skriver partiet.

”För att inte låta närboende ha synpunkter på detta ”smyger” man inte detta via ett enkelt planförfarande. Så gör man för att undvika uppmärksamhet”, skriver Ingegerd Borg-Saviharju (MP).

Miljöpartiet hänvisar till att banvallsprojektet, om invigdes 2002, är en av de mest lyckade satsningar som kommunen gjort. Investeringen skedde till hälften med statliga så kallade LIP-pengar, då denna satsning ansågs vara en viktig miljösatsning.

"Ska gående, cyklister, inlines-åkare och andra som använder banvallen får en försämrad situation på grund av att en bebyggelse ska klämmas in i ett område som kan bli ett vackert naturområde”, fråga i motionen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.