Annons
Nyheter
Prästen Ingo Söderlund säger upp sig 1 december och får sex månadslöner. Det enligt ett nyligen undertecknat avtal mellan honom och Länghems pastorat.
Nyheter • Publicerad 19 november 2010

Länghems pastorat har de senaste veckorna genomfört en arbetsrättslig förhandling med Ingo Söderlund och hans fackliga ombud. Det efter att det blivit känt att Söderlund blivit påkommen med att köpa sex av en prostituerad i Göteborg och fått betala ett strafföreläggande för brottet.

Nu är det klart att Söderlund inte kommer jobba vidare i pastoratet. Den 1 december säger han upp sig från sin tjänst och får ett halvårs lön från pastoratet. Kyrkan kommer också ställa upp med betalning för en behandling mot sexmissbruk. Det senare bekostas av stiftet och pastoratet gemensamt.

Annons

– I och med det här, att ett avtal är underskrivet, är den juridiska delen avslutad för oss som arbetsgivare, säger Jan-Olof Broberg som är kyrkoherde i pastoratet.

– Däremot kommer de personliga kontakterna finnas kvar, fortsätter Broberg.

Mikael Henning har under en tid vikarierat på deltid på tjänsten som präst i Limmared och Månstad. Det kommer han fortsätta med i fyra månader till.

– Under våren kommer tjänsten sedan annonseras ut, säger Jan-Olof Broberg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons