Nyheter

Positivitet i fokus på föreläsning i Blidsberg: ”Allt är möjligt”

Hur hanterar man bäst en dålig dag? Det och mycket mer ska högstadieläraren Andreas Cederqvist ge svar på, när han föreläser om det positiva tänkandets kraft i Blidsbergs bygdegård.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Blidsberg • Publicerad 17 november 2021 • Uppdaterad 18 november 2021
Förutom att vara lärare driver Andreas Cederqvist företaget Hjärnplus, genom vilket han vill sprida kunskap om den positiva tankens kraft.
Förutom att vara lärare driver Andreas Cederqvist företaget Hjärnplus, genom vilket han vill sprida kunskap om den positiva tankens kraft.Foto: Privat

Om du lurar hjärnan till att tänka positivt, blir du också positiv. Med den utgångspunkten styr inspiratören Andreas Cederqvist skutan mot de norra delarna av Ulricehamns kommun på söndag. Då vankas nämligen föreläsning för såväl unga som vuxna på just temat positivitet.

– Jag vill få alla att förstå att allt är möjligt, och dela med mig av vilka knep och trix som man kan använda sig av, säger Andreas Cederqvist när UT når honom några dagar innan föredraget.

Sedan fyra år tillbaka driver han företaget Hjärnplus, vars syfte är att sprida mental inspiration. Men till vardags jobbar Andreas som högstadielärare, vilket han också har nytta av i sina föreläsningar.

– Mina elever är så ärliga, och jag lär mig mycket av dem. Många barn och ungdomar mår sämre och sämre, och jag vill hjälpa dem att hitta kraften.

För egen del använder sig Andreas av mantran för att styra sig själv när humöret dippar.

– Det handlar om att hitta rätt saker som gör en lycklig. Kan jag se mig själv vara i en viss situation, då blir jag lyckligare.

”Alla har bra och dåliga dagar, men vi behöver lära oss att hantera de dåliga dagarna.”
Andreas Cederqvist, föreläsare och lärare

Han betonar dock att man inte kan vara överlycklig hela tiden. Om man befinner sig på botten räcker det många gånger att bara höja sig ett snäpp. Men det är ibland lättare sagt än gjort. Och det är här Andreas kommer in i bilden.

– Jag vill ge konkreta tips och verktyg, inte bara inspiration. Jag kan lova att jag kommer komma med något nytt som man kan plocka med sig och börja arbeta med direkt.

Vad kan det handla om för tips?

– Det handlar mycket om att lura hjärnan till att vara i det tillstånd man vill vara. Vi ska inte spela roller, utan lära oss att styra vår tankekraft. Alla har bra och dåliga dagar, men vi behöver lära oss att hantera de dåliga dagarna.

Högstadieläraren Andeas Cederqvist föreläser om hur du enkelt kan bryta ett negativt mönster.
Högstadieläraren Andeas Cederqvist föreläser om hur du enkelt kan bryta ett negativt mönster.Foto: Privat
Fakta

Om föreläsningen Allt är möjligt

Var? Blidsbergs bygdegård.

När? Klockan 15–16.30 nu på söndag.

Hur? Anordnas av Blidsbergs bygdegårdsförening och Studieförbundet vuxenskolan med sponsring av Ulricafonden. Fri entré och föranmälan.

Evelina SegerqvistSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.