Annons
Nyheter

Politiskt möte om distriktssköterskemottagningarna

Ett samarbete mellan kommunen och regionen skulle kunna rädda kvar de hotade distriktssköterskemottagningarna i kommunen.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2010

I dag torsdag sammanträffar Ulricehamns kommun med primärvårdsstyrelsen för att diskutera möjligheterna till samverkan. Att finna en modell för att kunna rädda kvar verksamheten i distriktssköterskemottagningarna i Gällstad och Hökerum är en av målsättningarna med mötet.

Mötet sker på kommunens initiativ. Det är kommunalrådet Roland Karlsson och oppositionsrådet Mattias Josefsson som träffar primärvårdsstyrelsen.

Annons

– Förhoppningsvis blir det en bra dialog. Vi vill diskutera vilka möjligheter som finns till samverkan. Bakgrunden är de strukturella förändringar som är på gång. Distriktssköterskemottagningarna är en viktig fråga men det kan även finnas andra områden där samverkan kanske är möjlig, säger Roland Karlsson.

– Vi vill tydliggöra kommunens ståndpunkt. Förhoppningen är att vi tillsammans finner konstruktiva lösningar som innebär att vi kan ha mottagningarna kvar, säger Mattias Josefsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons