Nyheter

Polisutredning om barnvåldtäkt inne i slutskede

Utredningen mot den man som misstänks för våldtäkt mot barn väntas snart vara färdig. Enligt åklagaren kan det bli åtal innan den 27 maj.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2013

Händelsen skedde den 15 april. Mannen misstänks ha lockat med sig tre barn hem och därefter genomfört någon form av sexuella övergrepp. Mannen är misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn samt ett fall av försök till våldtäkt mot barn. Mannen och barnen ska inte ha varit bekanta med varandra, och han har inte fällts för den här typen av brottslighet förut.

Mannen frihetsberövades kort efteråt och häktades den 19 april. Den 3 maj omhäktades mannen och i fredags fick åklagaren förlängd åtalstid till den 27 maj.

Enligt åklagaren är utredningen snart färdig.

– Utredningen är inne i slutskedet. Som det ser ut nu kommer ärendet att gå vidare till domstol, säger åklagaren Louise Eriksson.

När UT tidigare pratade med mannens försvarsadvokat, Christer Svedberg, sa han att mannen nekar till brott. Christer Svedberg sa också att det finns omständigheter som talar mot att mannen är skyldig.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.