Annons
Nyheter

Polisen varnar för bedragare

Människor som utger sig komma från en hjälporganisation försöker lura ulricehamnare på pengar.
– De är professionella tjuvar och vi ber allmänheten vara vaksam, säger polisen.
Nyheter • Publicerad 19 april 2013

De har synts på gågatan och utanför Ulricehamns matbutiker i veckan. Med en namnlista och skylt med ett budskap söker de kontakt med personer som de vill ska skänka pengar till välgörande ändamål. Det vanligast förekommande har varit till förmån för dövstumma.

– Det är inget annat än bluff och båg. De närmar sig folk och när någon tar fram plånboken för att skänka pengar är de blixtsnabba. Ofta passar de också på att ge en kram och då känner de igenom fickor eller knäpper av smycken, säger Robert Cleverup som är polis i Ulricehamn.

Annons

Signalementet på de misstänkta tjuvarna är att de har östeuropeiskt ursprung och de flesta av dem en blå mapp med namnlistor i.

– Vi känner igen fenomenet från rosförsäljare som synts i Ulricehamn tidigare. Även den här typen av bedragare har synts i staden under våren, säger Alexandra Abelson vid polisen.

Vad ska allmänheten göra?

– Inte skänka några pengar. Så länge folk ger dem pengar så kommer de att fortsätta med den här verksamheten, säger Robert Cleverup.

Ett flertal personer har under veckan anmält bedrägerier till polisen i Ulricehamn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons