Nyheter
En mindre kollision i Ulricehamn under måndagsseftermiddagen ledde till en biljakt på riksväg 40 mot Borås.
Nyheter • Publicerad 22 december 2014

Polisen larmades efter att en bil kört in i en annan bil i en av centrala Ulricehamns rondeller under måndagseftermiddagen. Det visade sig att bilen som orsakat olyckan i rondellen var stulen och när Polisen fick korn på fordonet på riksväg 40 tog de upp jakten.

Hastigheten skruvades upp och enligt vittnen på motorvägen var det en biljakt i mycket hög fart.

– Patrullen försökte få dem att stanna flera gånger men de vägrade, säger Peter Adlersson vid polisens pressinformation i Göteborg.

Inne i Borås, på Lars Kaggsgatan, fick polispatrullen äntligen stopp på bilen. Tre personer kunde gripas misstänkta för stöld. Både den stulna bilen och polisbilen fick rejäla plåtskador vid gripandet. Polisbilen i fronten och den stulna röda kombin på ena sidan.

Polisens inre befäl i Borås visste inte under måndagskvällen om de tre misstänka även kunde misstänkas för andra brott i samband med händelsen.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.