Nyheter
Polisen kan nu bekräfta att chauffören till bussen som körde av riksväg 27 utanför Tranemo drabbades av en hjärnblödning.
Nyheter • Publicerad 18 december 2014

Chauffören avled på fredagen efter olyckan och anhöriga till chauffören har tidigare gått ut i media med uppgifter om att det ska ha rört sig om en hjärnblödning. Malin Kronander, trafikutredare på polisen i Borås, bekräftar nu att så är fallet.

För polisen pågår fortfarande arbetet med att samla in information. En stor del av arbetet går ut på samverkan med andra myndigheter, som Trafikverket och Haverikommissionen.

– Det är viktigt med samverkan. Vi jobbar tillsammans för att något som detta inte ska kunna hända igen, säger Malin Kronander.

Det var torsdag den 4e december strax efter klockan sju på morgonen som bussen körde av riksväg 27 utanför Tranemo. 57 personer från olika delar av Sjuhärad, varav 14 från Tranemo kommun och 7 från Svenljunga kommun, var på väg till en julmarknad i Köpenhamn. Vittnen har berättat hur bussen vinglade över på fel sida vägen och sedan fortsatte kana ner i diket. Två personer har avlidit efter olyckan och flera skadades allvarligt.

De passagerare som inte behövde föras till sjukhus transporterades istället till vårdcentraler i Tranemo och Borås. Många berördes av händelsen och i Tranemo kommun öppnade man upp församlingshemmet för kommuninvånare som behövde medmänskligt stöd.

Agnes Eskilsson/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.