Annons
Nyheter

Pojke döms för SMS-hot

En 16-årig kille från Tranemo kommun döms till 30 timmars ungdomstjänst för att ha hotat en tjej via SMS.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2014

Killen ska också betala skadestånd till tjejen med 5 000 kronor.

Hoten ska ha framförts i december förra året. Tjejen berättade i tingsrätten att hon och killen har varit kompisar men att de blev ovänner. Killen skrev i ett meddelande att han skulle slå sönder och döda henne. Tjejen sa i tingsrätten att hon efter detta blev rädd att gå till skolan och att hon trodde att killen faktiskt skulle göra något mot henne.

Annons

Killen sa i rätten att han har skrivit meddelandena men att han inte menade det han skrev. De båda har bråkat på skoj förut och han tror inte på att tjejen blev rädd. Avsikten med meddelandena var att tjejen skulle sluta lägga sig i hans relation med hennes kompis.

Tingsrätten anser det bevisat att killen skrev meddelandena och att han gjorde det för att påverka henne genom att göra henne rädd.

Rätten skriver vidare:

"Samhället kan inte godta ett sådant agerande och uttryckssätt mellan ungdomar oavsett hur vanligt det än är."

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons