Nyheter

Pia Sundhage årets kvinna

Inför den internationella kvinnodagen har tidningen Expressen utsett Årets kvinna. På första plats hamnar Pia Sundhage.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2013

Pia Sundhage inledde sin fotbollskarriär i Marbäck och är numera förbundskapten för damlandslaget i fotboll.

Expressens motivering är bland annat att hon "vågar kliva fram och vidga gränserna för hur en kvinna ska vara för att passa som förebild. Under hennes ledning kan damlandslaget skapa en ny het fotbollssommar när EM går på hemmaplan i juli."

Man skriver också att när hon utsågs till tränare för landslaget "blev hon i ett slag accepterad som en av Sveriges stora, folkkära profiler. Det blev kulmen på ett år där hon vann OS-guld i London med USA:s landslag, tackade nej till att träffa president Obama, uppträdde på Proletären FF:s 40-årsfest och sjöng Dylanlåten "If not for you" för sina spelare när hon utsågs till världens bästa damtränare av Fifa."

Längre ner på listan finns bland annat Katarina Gospic, hjärnforskare, Anja Pärson, idrottskvinna, Alicia Vikander, skådespelare och Victoria Bernadotte, kronprinsessa.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.