Annons
Nyheter

Pengar till ny matsal på gymnasiet

Tingsholms matsal ska vara öppen hela dagen, bli en naturlig mötesplats och ett ansikte utåt. Det är vad man hoppas på när politikerna nu avsätter 3,5 miljoner för en ombyggnad.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2012

Det finns flera skäl till att man nu ska bygga om matsalen. Ett av dem är att arbetsmiljön är dålig och verksamheten personalkrävande, det sistnämnda bland annat eftersom cafeterian och matsalen ligger åtskilda. Genom att cafeteriaverksamheten flyttas upp till matsalen i samband med ombyggnaden hoppas man spara två årsarbetare.

Förutom att man sparar tjänster är alltså matsalen även väldigt sliten. I en skrivelse från kostchefen och fastighetschefen inför beslutet påpekas att både elev- och personalmatsalen behöver en upprustning.

Annons

"Matsalsmöblerna består av stoppade möbler som både är trasiga och fläckiga. Maten serveras ur två mobila serveringsenheter som är över 20 år gamla och de håller inte maten varm och uppfyller därmed inte angivna lagkrav.", skriver man bland annat också.

Tingsholmsgymnasiet använder matsalen vid olika marknadsföringsinsatser, den är så att säga skolans ansikte utåt. Men med tanke på dess skick blir effekten enligt de båda cheferna den motsatta.

Genom att slå ihop cafeterian och matsalen kommer matsalen att vara öppen under hela skolsalen och bli en naturlig mötesplats på skolan.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons