Nyheter

Patrik från Månstad kan bli spjutspets

Patrik Johansson från Månstad är en av sex lantbrukare i Sverige som är nominerade av LRF till Årets spjutspetsföretag.
Nyheter • Publicerad 22 april 2010

– Ett spjutspetsföretag är ett lönsamt företag vars omsättning ökar, har en hållbar affärsplan, en ekonomisk och miljömässig uthållighet och är en attraktiv arbetsplats, säger Anniqa E Nygård, ledamot av LRF:s förbundsstyrelse och ordförande i årets Spjutspetsjury.

Patrik Johansson driver Torps gård i Månstad och har 250 mjölkkor. Utöver mjölkproduktion drivs en maskinstation. Omsättningen är drygt åtta miljoner och har ökat med 66 procent mellan år 2005 och 2008.

Årets Spjutspets har arrangerats sedan 2004 och finansieras av LRF. Vinnaren, som får 100 000 kronor i stipendium, utses den 6 maj och priset delas ut på LRF:s riksförbundsstämma i Skövde i maj.

Patrik Johansson har tidigare uppmärksammats av Hushållningssällskapet i Sjuhärad. Förra året fick han deras pris som främsta lantbruksföretagare.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.