Annons
Nyheter

”Pannkaksuppror” i Hökerum

Det har blivit något av ett pannkaksuppror i skolorna, framför allt i Hökerum, där 123 elever, däribland ett enigt elevråd, kräver pannkakans återkomst i skolmaten.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010
Charlie Nilsson, Anna Asp, Felicia Ihalainen, Wilma Phersson och Agnes Johansson i årskurs sex i Hökerums skola har tagit initiativet till pannkaksupproret i skolan.
Charlie Nilsson, Anna Asp, Felicia Ihalainen, Wilma Phersson och Agnes Johansson i årskurs sex i Hökerums skola har tagit initiativet till pannkaksupproret i skolan.Foto: Bernt Carlsson

Det är fem elever i årskurs sex, Wilma Phersson, Felicia Ihalainen, Anna Asp, Charlie Nilsson och Agnes Johansson, som gått i spetsen för ett upprop, eller kanske uppror.

I en skrivelse som på tisdagsmorgonen överlämnades via rektor till elevrådet framhåller kvintetten att de vill ha pannkakor för att många tycker om det.

Annons

Äter man mycket, så jobbar man bättre, konstaterar de. Och så har man något att se fram emot om det är god skolmat. Dessutom vill de ha något godare på fredagar, helst pannkakor.

Eleverna hävdar att en del säger att pannkakor inte har någon näring i sig, men det är mer näring i pannkakor än i en del soppor som till exempel Hedvigsoppa och kålsoppa, som bara består av vatten, kål och lite köttfärs.

– Vi är smarta och går inte på att en del vuxna säger att det inte är någon näring i pannkakor och att det är därför de inte serverar det, men dom serverar ju soppor som är mindre näringsrikt!

Så nu protesterar eleverna; nu skall de ha tillbaka sina pannkakor.

I samband med överlämnandet till elevrådet ställde UT:s reporter frågan hur elevrådet ser på det hela, och samtliga rådsledamöter gav sitt bifall till pannkakskravet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons