Nyheter

Påkörd på väg hem

David Norman var på väg på moped hem när han blev påkörd i en korsning. Flera skrubbsår rikare och med värk i kroppen konstaterar han att han haft tur.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2011
David tycker att det är lite jobbigt att vara tillbaka på olycksplatsen där han krockade med en bilist. Efter en förhoppningsvis övergående nervskada i vänster axel och några skrubbsår konstaterar David att han hade tur i oturen trots allt.
David tycker att det är lite jobbigt att vara tillbaka på olycksplatsen där han krockade med en bilist. Efter en förhoppningsvis övergående nervskada i vänster axel och några skrubbsår konstaterar David att han hade tur i oturen trots allt.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Fyra mopedolyckor skedde i förra veckan. En av den var en krock mellan en personbil och en moped på Ryttarevägen i Ulricehamn. Sjuttonåriga David Norman var på väg hem och skulle köra rakt igenom en mindre korsning på Ryttarevägen när en personbil kom körandes uppifrån.

– Jag såg inte den röda bilen förrän det var för sent att bromsa så jag drog i båda bromsarna och lade mopeden ned, säger han.

David slog i bilen med axel, rygg, huvud och hand, och fick åka ambulans till SÄS.

– Jag minns inte mycket av olyckan. Jag låg och skrek och försökte resa mig upp men det gick inte och så minns jag när de lyfte in mig på båren, säger han.

Nu är han hemma igen från sjukhuset och behövde bara stanna en natt för observation. Mörbultad och lite groggy på grund av all smärtlindrande tabletter han har fått knapra i sig, men annars vid ganska god vigör.

Ska du åka moped igen?

– Ja, när benet och armen läkt och jag har fixat en ny backspegel.

Hur fort körde du?

– 35.

Här är ju inte mycket trafikdirekt. Lite otur kan man tycka?

– Ja, fast jag hade en djäkla tur samtidigt, konstaterar David Norman.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.