Nyheter
Nu överklagas kommunens upphandling av markskötsel.
Det av Svensk Markservice AB, ett av bolagen som lämnat anbud, som anser att det bolag som tilldelats uppdraget har lämnat ett ofullständigt anbud och därför inte uppfyller kommunens obligatoriska krav.
Nyheter • Publicerad 4 december 2013

Svensk Markservice har därför vänt sig till Förvaltningsrätten i Jönköping med en begäran om överprövning av kommunens upphandling.

Upphandlingen gäller underhåll och skötsel av grönytor, snöröjning och halkbekämpning vid skolor och fastigheter i kommunen under avtalsperioden 1 april 2014 till 31 mars 2016.

Tre anbud lämnades in. Ett av dessa lämnades av Tranemo Trädgårdsskötsel, som redan i dag utför arbetet enligt gällande avtal med Ulricehamns kommun.

Efter att kommunen har utvärderat inkomna anbud har man den 12 november beslutat att antaga Tranemo Trädgårdstjänst AB som leverantör av de upphandlade tjänsterna. Tranemo Trädgårdstjänst hade lämnat lägst anbudspris.

Svensk Marktjänst har i sin ansökan om överprövning pekat på kravet som gäller dokumenterad kompetens och erfarenhet. Uppgift om sådan erfarenhet saknas i det anbud som Tranemo Trädgårdstjänst lämnat, skriver det juridiska ombudet för bolaget. Deras anbud borde därför ha förkastats, anser bolaget.

”Att kommunen trots brister i anbudet tilldelat Tranemo Trädgårdstjänst kontraktet strider mot de grundläggande principerna om transparens och likabehandling. Det har inneburit uppenbar skada för Svensk Markservice eftersom bolaget i annat fall hade tilldelats kontraktet”, heter det i skrivelsen till Förvaltningsrätten.

Svensk Marktjänst konstaterar att man lämnat näst lägsta anbudspris.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.