Annons
Nyheter

Organisationerna skramlar för Världens barn

Förra året skänkte invånarna i Ulricehamns kommun 4,30 kronor per invånare till Världens barn-insamlingen. Är ulricehamnarna mer givmilda i år?
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
Marika Broberg, Jan-Olof Johansson och Ulrika Rosén skramlar bössor för barnen i världens skull. Nu hoppas de slå Ulricheamnsrekord.
Marika Broberg, Jan-Olof Johansson och Ulrika Rosén skramlar bössor för barnen i världens skull. Nu hoppas de slå Ulricheamnsrekord.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Förra årets kommunsegrare i tävlingen om vilken kommun som samlar in mest pengar till den årligen återkommande insamlingen Världens barn var Sorsele. Då skänkte sorseleborna 128,60 kronor per skalle.

– Det är en liten kommun med stora företag som samtliga har varit bra på att rapportera in till den insamlingsansvariga antagligen, säger insamlingsansvarig för Ulricehamns kommun, Marika Broberg.

Annons

Det är ett koncept de inblandade föreningarna och organisationerna i Ulricehamn vill kopiera inför årets stora insamlingsdag som äger rum på lördag.

– Alla som skänkt pengar till Världens barn under året kan ringa till mig så räknar jag med de pengarna. Det gäller alltså de som betalat in via postgiro, säger Marika.

Svenska kyrkan, Röda korset, Rädda barnen och Lions i Ulricehamn är de organisationer som samarbetar kring insamlingen i år.

– Vi är flera organisationer, men vi har samma mål – att samla in så mycket pengar som möjligt, säger Ulrika Rosén för Rädda barnen.

I lördags samlades de också in pengar på stan. Då var det Lions som skramlade bössor.

– Vi samlade in 14 397 kronor. Det kan man jämföra med förra året då vi samlade in 8 775 kronor, säger Lions Jan-Olof Johansson.

– Den som själv betalat in pengar till Världens barn ringer mig på 0730 20 87 24, så räknar jag med dem också. I slutet av oktober vet vi hur det har gått.

– Behovet bland världens barn är oändligt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons