Nyheter

Örfil var ringa misshandel

En man döms till böter för att ha slagit en kvinna i ansiktet.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2014

Misshandeln skedde i slutet av december förra året. Mannen var inneboende hos kvinnan på en mindre ort i Ulricehamns kommun.

Båda två har beskrivit det som att de hade druckit vin och satt och såg på tv. Kvinnan ska ha sagt något kränkande, varvid ordväxling uppstod och ledde till misshandeln.

Omfattningen går dock i sär. Mannen säger att han ruskade om kvinnan och gav henne en örfil. Kvinnan säger att mannen slagit henne tre gånger med knuten näve samt tagit stryptag.

Tingsrätten finner bådas berättelser relativt trovärdiga. Man konstaterar samtidigt vissa omständigheter, som att kvinnans skador inte ger något tydligt stöd för hennes berättelse. Rätten anser sammantaget det bevisat att mannen har gett kvinnan en örfil, och dömer inte mannen för misshandel som åklagaren ville utan för ringa misshandel. Han ska betala böter på totalt 6 000 kronor.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.