Annons
Nyheter

Öppnar för nya hus på Sträckås

Inte 15. Men upp till nio nya hus kan tillåtas i stadsdelen Sträckås i Ulricehamn, enligt ett nytt förslag till områdesbestämmelser, som politikerna tar ställning till i nästa vecka.
Nyheter • Publicerad 20 november 2014

Det är på uppdrag av kommunstyrelsen som områdesbestämmelser för Sträckås ska tas fram. Tanken är att de ska vara vägledande då ansökningar om bygglov kommer in till kommunen.

Redan för ett år sedan överlämnade förvaltningen ett förslag. Enligt detta skulle tre-fem nya hus i området kunna bli aktuella, efter sedvanlig prövning gällande bygglov.

Annons

Men politikerna skickade tillbaka ärendet till förvaltningen. Uppdraget var att öppna för betydligt fler hus än vad förvaltningen ansåg lämpligt. Istället för tre-fem nya hus borde bestämmelserna öppna för 7-15 nya hus, ansåg en majoritet i kommunstyrelsen, dock med undantag från MP, som reserverade sig.

Nu återkommer förvaltningen med ett reviderat förslag. Man håller sig inom det den nivå som politikerna önskade. Dock nöjer sig förvaltningen med att föreslå max sju-nio hus i området.

”För att behålla områdets karaktär bör man vara restriktiv till ny bebyggelse och även mot föränd- ringar av befintlig bebyggelse”, heter det i förvaltningens skrivning.

Förslaget redovisar en tillkommande bebyggelse på mellan sju och nio tomter som i huvudsak har placerats utmed den norra delen av Sträckåsvägen för att ge den minsta påverkan på trafiksituationen och för att bevara områdets avgränsning mot intilliggande bebyggelse.

Områdets avgränsning har även anpassats till det arbete som pågår med planprogram för Granhagen. Området har även minskats mot Stadsskogen för att mögliggöra bebyggelse i utkanten av det som tidigare innefattades i områdesbestämmelserna.

Förslaget till områdesbestämmelserna anger även var på Sträckås som det inte är lämpligt med ny bebyggelse.

Avsikten är att områdesbestämmelserna ska vara vägledande vid bygglovsprövning och förfrågningar om förhandsbesked.

Förslaget nu är att skicka ut förslaget på samråd.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons