Annons
Nyheter

Områdesbestämmelser ska tas fram för Sträckås

Det finns skäl att ta fram områdesbestämmelser för Sträckås i Ulricehamn, anser miljö och samhällsbyggnad i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2012
Foto: 

I måndag gav kommunstyrelsen därför ett uppdrag att ta fram sådana bestämmelser.

Det är tidigare bygglovsansökningar samt de närboendes synpunkter som är bakgrunden till behovet av områdesbestämmelser, skriver miljö och samhällsbyggnad. Man hänvisar även till gällande rekommendationer i den fördjupade översiktsplanen.

Annons

Här sägs att ”Sträckås är en stadsnära landsbygd. Det planeras ingen ny samlad bebyggelse i området. Enstaka kompletterande byggnader kan tillåtas. Hänsyn ska tas till naturvärdena vid byggnation genom placering i mindre känsliga delar”.

Syftet med områdesbestämmelserna blir att reglera byggnationen för att kunna bevara och förstärka områdets speciella karaktär, skriver miljö och samhällsbyggnad. Uppskattningsvis tar det ett-två år att ta fram områdesbestämmelserna. Arbetet kan tidigast påbörjas nästa år.

Frågan är hur eventuella ansökningar om bygglov hanteras under den tid arbetet med områdesbestämmelser pågår.

– Det nuvarande reglerna gäller tills något annat kommit i stället, säger Therése Evertsdotter-Staaf.

Natursköna Sträckås.Arkivbild: Pernilla Rudenwall Petrie

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons