Annons
Nyheter

Omfattande dieselstölder utefter motorvägsbygget

Femton tusen liter diesel har i helgen stulits från olika entreprenörer utefter motorvägsbygget mellan Tolkabro och Hester.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2013

Totalt har det anmälts sju olika dieselstölder i kommunen från olika platser utefter motorvägsbygget. Alla ska ha skett i helgen.

Arbetsledare Henrik Svensson från Veidekke, som ansvarar för etapp två mellan Tolkabro och väg 46, uppskattar att det har försvunnit 6 000 liter utefter deras sträcka och han tror att det stulits runt 9 000 liter från etapp tre mellan väg 46 och Hester.

Annons

Tjuvarna har tagit bränsle både från uppställda tankar och maskiner.

Det har skett enstaka dieselstölder från vägbygget tidigare. Enligt Henrik Svensson är det till exempel tredje tillfället som det sker stölder på etapp två. Men det har aldrig skett så här många stölder på samma gång.

De företag som jobbar utefter vägen har också sedan tidigare vidtagit olika åtgärder för att skydda sig. Dessutom är det bitvis svår terräng i området. Dessa omständigheter talar enligt polisen för att tjuvarna har planerat stölderna noga och varit välutrustade.

– Företagen har satt upp hinder och bra lås, som de ändå har forcerat, säger Stefan Andersson som är vikarierande platschef på polisen i Ulricehamn.

Henrik Svensson från Veidekke säger att stölderna förstås är tråkiga och påverkar arbetet.

– Framförallt blir det väldigt tråkig stämning. Och blir man av med 60 000 kronor på en helg är det svårt att jobba in det. Sedan kanske man måste göra ännu mera hinder, det tar tid, det blir en massa extrajobb.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons