Annons
Nyheter

Omdebatterade möbler ute på blocket

I slutet av mars väntas ommöbleringen i fullmäktigesalen vara klar. De gamla möblerna är sedan i måndags ute till försäljning.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2011

Strax efter nyår togs beslutet att fullmäktigesalen ska få nya möbler. Detta som en följd av den nya politiska organisation som trädde i kraft vid årsskiftet.

Beslutet togs av det samlade presidiet, en samordningsgrupp där kommunfullmäktiges ordförande och vice ordförande, samt kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande ingår.

Annons

Enligt kommunens kanslichef Anita Dahlengren är möblerna beställda och leveransen planerad till vecka 12, i slutet av mars.

Kommunfullmäktiges ordförande Roland Karlsson uppger att stadsarkitekt Gunilla Pettersson har haft hand om arbetet med de nya möblernas utseende.

– Möblemanget kommer att gå i samma stil som väggar och tak, säger Roland Karlsson.

Tanken är att salen ska användas oftare i framtiden. Kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ska ha sina sammanträden där, men salen ska även kunna användas till utbildning och andra slags möten.

En del är kritiska till att möblerna byts ut. Vad säger du om det?

– Jag har fått en del sådana kommentarer, ja. Det viktigaste är att vi får en flexibel användning av de största ytorna vi har, att vi kan använda dem till mer än fullmäktigemöten, säger Roland Karlsson.

I måndags lades de gamla möblerna ut till försäljning på köp- och säljsajten Blocket. Enligt kommunens utredare Jonas Gunnarsson har två möbelhandlare hört av sig.

– Först hörde vi av oss till de lokala auktionshusen men de var inte intresserade eftersom det inte är någon känd arkitekt eller möbelkonstnär som har gjort dem. Men så fick vi tipset om Blocket, säger han.

Jonas Gunnarsson väntar i veckan bud från de två intresserade möbelhandlarna. Sedan är det upp till kommunstyrelsen att ta beslut om och i så fall vilket bud som ska accepteras. Om försäljningen inte är klar när de nya möblerna levereras kommer de gamla att magasineras.

– Vi har ingen tidsram på det här, så om det inte är klart magasineras de i ett varmförråd i Röshult, säger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons