Nyheter

Om att hålla fast vid drömmarna

På fredag tar esteterna över scenen i aulan på Tingsholmgsymnasiet. Då är det premiär för musikalen Ringo.
- Det känns professionellt rakt igenom, säger regissören.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2011
Amanda Abrahamsson och Frida Alexandersson flörtar med Viktor Holmgren.
Amanda Abrahamsson och Frida Alexandersson flörtar med Viktor Holmgren.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Snart är det dags för premiär. I flera månader har esteterna i årskurs tre på Tingsholmsgymnasiet jobbat stenhårt med musikalen Ringo. De senaste dagarna från tidig morgon till sen kväll. Men gruppen som står på scen och övar verkar allt annat än trötta. Linn Jonsson-Lill, 18, är en av de medverkande och hon tar den kommande premiären med ro.

– Jag har inte blivit nervös än, säger hon.

Linn är också något av en veteran på scen. 2008 vann hon en musiktävling i Tranemo under artistnamnet Ping. Förra året medverkade hon i P4:s musiktävling under sommartorsdagarna i Borås och gick till final. I år har hon skrivit två av låtarna till Ringo. Och sjunger dem själv. En av låtarna heter Sanningen om stjärnor, och Linn tycker att den har ett djup som ger en bra känsla i scenen där hon sjunger.

Även regissören Jan M Hermfelt är imponerad av Linn, eller Amelia som hon heter i musikalen. Amelia är helt stum och osynlig för människorna. Därför blir det extra starkt när hon sjunger. Jan M Hermfelt är förväntansfull inför premiären imorgon.

– Budskapet i musikalen är att du ska vara rädd om dina drömmar och tro på dem, säger han.

– Även om de inte går i uppfyllelse så är det viktigt att hålla fast vid dem.

Musikalen beskriver han som samtida, med mening att väcka tankar om ungdomars ibland krokiga väg mot bekräftelse och kändisskap.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.