Annons
Nyheter

Olika syn på stöd till hyresbostäder

– Majoriteten tycker inte att bostadsmarknaden är viktigt, säger oppositionsrådet Mattias Josefsson (S).
– Jag tror mer på de fria marknadskrafterna än vad han gör, säger kommunalrådet Lars Holmin (M).
Nyheter • Publicerad 13 januari 2011

De rödgröna oppositionspartierna har lämnat ett förslag om att kommunen ska skriva till regeringen om att återinföra räntebidraget och investeringsstödet för byggande av hyresrätter.

Men förslaget röstades ned vid politikernas senaste möte, med motiveringen att bostadsmarknaden är en statlig angelägenhet och inte en kommunal.

Annons

Mattias Josefsson tycker ändå att kommunen kan framföra sina synpunkter. Han tar upp att den borgerliga majoriteten kan tänka sig att skriva brev till regeringen vad gäller järnvägsutbyggnaden, som också är en statlig angelägenhet.

– Det anser de vara så pass viktigt att där kan man skriva brev. Det är som att man inte bedömer bostadsmarknaden som viktig.

– Det här drabbar framför allt orter och kommuner som inte har så starka marknadskrafter och dit hör Ulricehamn, säger han.

Kommunalrådet Lars Holmin är av en annan åsikt.

– Det här är ju ett sätt för dem att driva politik.

Han tror mer på att låta marknadskrafterna verka och skapa bra förutsättningar för dem.

– Vi har varit dåliga på att plocka fram mark för byggande. Så fort vi plockar fram mark så kommer de och vill bygga.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons