Annons
Nyheter

Oenighet försenade Fiskaregatan

En diskussion om finansieringen försenade iordningställandet av Fiskaregatan vid nybyggda Åsundaterrassen. Men nu är det klart att arbetet börjar om två veckor.
Nyheter • Publicerad 2 september 2014
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Ett avtal har träffats mellan kommunen och två berörda grannar om iordningsställandet av vägen.

Kommunen ska stå för 300 000 kronor, Åsundaterrassen 1 ska stå för 100 000 kronor och fastighetsägaren Voten som äger bowlinghallen ska stå för 100 000 kronor.

Annons

Kommunen har sedan lämnat en officiell beställning på arbetet till Ulricehamns energi AB, som ska inleda arbetet om cirka två veckor.

Det handlar om Fiskaregatan mellan Storgatan och Strandgatan som ska bli så kallad Gångfartsgata, ett område där trafiken sker på de gåendes villkor. Fordon får då inte köras fortare än gångfart.

Det var under byggandet av bostadsrättshusen Åsundaterrassen som det gjordes arbeten på Fiskaregatan. Den har också tidvis varit avstängd eller enkelriktad. Men nu har husen stått klara en längre tid och många har undrat när arbetet med att iordningställa vägen kan komma igång.

Torbjörn Johansson är ordförande i bostadsrättsföreningen Åsundaterrassen 1. Han säger att de boende i huset har fått leva med att vägen blivit till lervälling vid regn och med att det har dammat vid torrt väder. Nu är han glad att arbetet ska börja.

– Vi är nöjda att det äntligen ska bli gjort. Vi har fått besked att arbetet ska börja den 15 september.

Föreningen ska enligt avtalet stå för 100 000 kronor av kostnaden för den nya vägen men enligt Torbjörn Johansson är det Hökerum bygg som har byggt husen, som i slutändan står för den kostnaden.

Det var alltså en diskussion om avtalet mellan de tre olika parterna som bidrog till förseningen. Enligt Torbjörn Johansson var problemet dålig kommunikation mellan de inblandade parterna.

Liknande tankar har Sigvard Ståhl från Hökerum bygg.

– När man träffas och har möten så tolkar man ibland saker på olika sätt, säger han.

Det blev ett missförstånd om hur mycket parterna skulle stå för i samband med byggandet av vägen. Sigvard Ståhl säger också att saken komplicerades av att Ulricehamn energi utförde en del arbete i det aktuella området. Men han tillägger att alla nu är nöjda.

Annons

Under arbetet med de nya husen försvann också ett övergångsställe över Strandgatan. Ett nytt övergångsställe ingår inte i arbetet med Fiskaregatan men enligt gatuingenjör Patrik Persson på Ulricehamns kommun planeras ett nytt övergångsställe som ersättning för det gamla. Dock är det inte klart när det kan stå färdigt.

– Vi håller på och tittar på en placering nu, säger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons