Annons
Nyheter

Nytt liv i gamla folktandvården

Ägaren till gamla folktandvården vid Lilla torget vill fylla de tomma lokalerna med nytt liv. LSS-boende är ett alternativ.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2014
Här kan det bli LSS-boende.
Här kan det bli LSS-boende.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Sedan folktandvården flyttade till Boråsvägen för tre år sedan har de gamla lokalerna vid Lilla torget stått tomma. Men nu vill ägaren, Hemsö vårdfastigheter AB, fylla dem med nytt liv. Företaget har ansökt om en planändring för fastigheten Svalan 7.

– Vi har ansökt om ändring av detaljplanen för att öka våra chanser att hyra ut lokalerna, säger Fredrik Olausson på företagets lokalkontor i Jönköping.

Annons

Det handlar, säger han, om att ändra fastigheten från att vara A-märkt, alltså avsedd för allmänna lokaler, till att kunna användas för andra ändamål.

Ett av flera alternativ är att bygga om lokalerna till tolv lägenheter samt verksamhetsytor för LSS-boende (LSS står för lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade), vilket i så fall sker i samverkan med Ulricehamns kommun.

Vanliga lägenheter och kontor är andra alternativ som diskuteras.

– Vi vill inte låsa oss vid en verksamhet. Vår grundtanke är att få bort A-et, säger Fredrik Olausson.

De kommersiella lokalerna i bottenplanet mot Bogesundsgatan kommer inte att beröras.

– I dagsläget finns det inga sådana planer, säger han.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons