Annons
Nyheter

Nytt hopp om vägsatsningar

Ulricehamns kommun vill försäkra sig om att förväntade satsningar på det mindre vägnätet verkligen blir av.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2014

Det är efter besked från Trafikverket nyligen som Mattias Josefsson, vice ordförande i kommunstyrelsen, lyfter frågan.

Han hänvisar till ett besked från Trafikverket nyligen om vilka satsningar på förbättrad beläggning ska göras i år. I Ulricehamns kommun är det dels på väg 1700 (Vegby-Gånghester), dels väg 1824 vid Fänneslunda.

Annons

På dessa vägar ska beläggningsarbete ske. Men helt säker kan man aldrig vara. För väg 1824 har sådana förhoppningar funnits tidigare, bara för att sedan ändras med motivet att det saknas pengar.

Ulricehamns kommun har tidigare varit i dialog med Trafikverket om behoven av upprustning av de mindre vägarna. De förväntade satsningarna nu välkomnas av kommunen. Men som ett sätt att försäkra sig om att de verkligen blir av, lyfts nu tanken att upprustningen av väg 1700 kan finansieras som en investering, istället för att ta pengarna från det löpande underhållet.

– För väg 1700 handlar det om en omfattande åtgärd. Därför kan det vara rimligt att betrakta den satsningen som en investering. Gör man det frigörs resurser som i så fall kan användas till att förbättra beläggningen på väg 1824, säger oppositionsråd Mattias Josefsson (S).

Det är ett sätt att försäkra sig om att beläggningsarbetet på väg 1824 verkligen blir av. Boende där har under många år lyft fram behovet av förbättringar. Det är frågan om en grusväg som regelbundet drabbas av svåra tjälskador.

– Vägen har funnits med i planerna tidigare år. Nu vill vi från kommunens sida trycka på, i en förhoppning att det verkligen blir av med en upprustning av vägen, säger Mattias Josefsson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons