Nyheter

Nytt bostadsområde på gång i Vistabergen

25 nya tomter för enbostadshus kan bli verklighet nästa år i Villastaden i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 30 december 2011

Det är ett område i Vistabergen i Villastaden som ska byggas ut i två omgångar. Två ärenden är aktuella för politiska beslut den 13 januari.

? Dels får kommunstyrelsen ta ställning till en begäran om pengar för att kunna anlägga ny gata i etapp ett av satsningen. Här blir plats för tio enbostadshus.

? Dels får kommunstyrelsen ta ställning till förslaget att ställa ut förslag till ny detaljplan för etapp två. Förslaget öppnar för möjligheten att bygga 10-15 nya enbostadshus.

Totalt kan den planerade satsningen ge upp emot 25 nya enbostadshus. Kostnaden för att bygga ut gator för de två etapperna beräknas till cirka 2,6 miljoner kronor.

Investeringen är ett sätt att svara upp mot det akuta behovet av nya kommunala bostadsområden där enbostadshus ska kunna byggas. För närvarande finns endast ett antal strötomter i Borgmästarhagen tillgängliga.

Förslaget från miljö- och samhällsbyggnad är därför en etappvis utbyggnad av Vistabergsområdet i Villastaden med start hösten 2012.

Som en del av arbetet med detaljplan för etapp två har samråd hållits. Inom ramen för detta har vissa ändringar i materialet gjorts. Bland annat ges nu möjlighet för att bygga radhus/parhus i områdets västra del för att tomternas storlek ska kunna utnyttjas bättre.

Stadsdelen Villastaden i Ulricehamn tillkom på 1960-talet då staden växte norrut på tidigare jordbruksmark. Enligt ursprunglig byggnadsplan från 1972 för övre delen av Villastaden förordades att planområdet skulle byggas ut med bostäder. Den del av planen som den nya planen omfattar, fastställdes dock aldrig.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.