Annons
Nyheter

Nya Ulricehamn nytt parti i valet

Vid valet till Ulricehamns kommunfullmäktige i september kommer nya partiet Nya Ulricehamn att delta.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2014
Mikael Levander är kontaktperson i Nya Ulricehamn, som nyligen lämnat in en anmälan till valmyndigheten om att få partibeteckningen registrerad. Avsikten är att delta i valet till kommunfullmäktige i höst.
Mikael Levander är kontaktperson i Nya Ulricehamn, som nyligen lämnat in en anmälan till valmyndigheten om att få partibeteckningen registrerad. Avsikten är att delta i valet till kommunfullmäktige i höst.Foto: Christer Seldevall

Partiet har lämnat in en anmälan till valmyndigheten om att få sin partibeteckning registrerad. För att valmyndigheten ska registrera partiet krävs att 50 personer skrivit under anmälan till valmyndigheten.

Innan partiet formellt kan godkännas för deltagande i valet, ska valmyndigheten kontrollera att underskrifterna är korrekta samt att övrig dokumentation som styrelseprotokoll, med mera, lämnats in.

Annons

Mikael Levander är kontaktperson för det nya partiet. En pressträff är planerad till nästa vecka, och inför den är han fåordig om det nya partiet.

Frågor kring varför partiet bildats eller om det har en särskild inriktning avböjer han i nuläget att svara på.

Om jag säger att skolfrågan blir en av de viktiga frågorna för ert parti, vad svarar du då?

– Det är en bra gissning.

Enligt Mikael Levander har partiet ”betydligt fler” sympatisörer än de 50 personer som undertecknat anmälan till valmyndigheten.

I ett pressmeddelande från Nya Ulricehamn sägs att initiativtagarna är vanliga medborgare som anser att Ulricehamns kommun ”kan bättre”. Kommuninvånarnas skattepengar ska i första hand gå till kärnverksamheterna för att skapa den bästa skolan, omsorgen och äldrevården.

”Det är så vi kan bli fler kommuninvånare som gemensamt kan skapa en kommun där kvalité och trygghet prioriteras”.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons