Annons
Nyheter

Nya organisationen - inspirerande men luddig

När beslut skulle tas om den nya organisationen var politikerna eniga, detta är bra och ska bli spännande. Samtidigt är det mycket som ännu är osäkert.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2010

– En nämnd ska stå som ansvarig för en miljard, sade socialdemokraten Ingrid Isaksson som var en av de sista i talarstolen när den nya organisationen diskuterades under måndagens fullmäktigemöte.

Hon sade att förslaget till ny organisation som de nu skulle fatta beslut om fortfarande är lite luddigt och ville utifrån sin roll som lekmannarevisor betona vikten av att tydliggöra ansvar och roller.

Annons

– Det här är kanske starten på början, så jag önskar lycka till på resan.

Alla politiker som talade var annars överens om att förslaget till ny organisation är bra. Förslaget har föregåtts av många, långa och intensiva diskussioner mellan partierna men nu har man landat i en bra kompromiss.

Förslaget är dock bara en början, sade flera. Det tar tid innan den här förändringen är klar och mycket kommer hände på vägen.

– Det fanns massor med frågetecken och farhågor. Nu står vi här och har landat i ett enigt förslag. Det har varit hektiska veckor och emellanåt tuffa diskussioner, argument har stötts och nötts, sade socialdemokraten Mattias Josefsson.

Han tog också upp att kommunen även ska genomföra en ny förvaltningsorganisation och att det kommer ställa krav på alla, inte minst tjänstemännen.

– Då gäller det att ha respekt för det. Det kommer antagligen att ske en hel del misstag. Men vi kan lösa det tillsammans.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons