GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny stormvarning för Sjuhärad – ”Malik” drar in under lördagen

Det gäller att hålla i hatten och surra fast lösa föremål. Under lördagskvällen är det åter stormvarning utfärdad för Ulricehamnsområdet. Vädervarningen är uppgraderad till orange nivå.
Ulricehamn • Publicerad 28 januari 2022
SMHI varnar för att starka vindar åter kan ställa till det över södra Sverige. Arkivfoto.
SMHI varnar för att starka vindar åter kan ställa till det över södra Sverige. Arkivfoto.

Det är varannandagsväder som gäller över södra Sverige för tillfället. Regn och kraftiga vindar ena dagen, klart och kallare nästa dag. Så der det ut att fortsätta den närmaste tiden – och i dag lördag är en orange vädervarning utfärdad.

På fredag natt drar ett nytt lågtrycksområde in över Ulricehamnsområdet och på lördag kommer det återigen blåsa upp. Enligt Therese Fougman, meteorolog på SMHI, kan vindarna nå en styrka på drygt 20 sekundmeter. Vindprognosen har uppgraderats något under fredagen för lördagsstormen som fått namnet "Malik".

– Det kommer att bli blåsigt. Det rör sig om hårda eller mycket hårda vindbyar under lördagsdygnet åtminstone. Som blåsigast blir det under kvällen, men sen rör sig lågtrycket snabbt österut och på måndag väntas en ny högtrycksrygg.

Att den här typen av varannandagsväder uppstår under vinterhalvåret är inte helt ovanligt. Men att det håller i sig så här länge är desto mer sällsynt, menar Fougman.

– Det händer inte varje år, men ibland. Nu har vi haft det under en väldigt lång period.

Henrik EricksonSkicka e-post
Evelina SegerqvistSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.