Nyheter

Ny replokal ger lokala band en chans

Fullt utrustad och med rejäl ljudisolering står den nu färdig - Ulricehamns nyaste replokal.
– Vi hoppas att det blir fullt med band här, säger Tomas Nilsson från Studiefrämjandet, som ligger bakom replokalens tillkomst.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2010

Det är i Roséns trikås gamla industribyggnad på Villagatan som den nya lokalen ligger.

Väggarna är klädda i svart isoleringstyg och på golvet trängs trumset med förstärkare, gitarrer och mikrofonstativ. All utrustning ingår när man lånar lokalen.

– Det är många band som inte har någon sånganläggning, och inga mickar eller trumset själva, säger Tomas Nilsson, som är musikhandläggare på Studiefrämjandet.

Att låna replokalen är gratis, istället får Studiefrämjandet bidrag från staten och kommunen för att finansiera sin verksamhet. Tomas Nilsson berättar att man inte ens behöver ha ett band för att få öva i lokalen. Det enda som krävs är att man startar en studiecirkel hos Studiefrämjandet.

– Vem som helst kan starta en studiecirkel, oavsett ålder. Oavsett musikstil också, man kan spela vad som helst, säger han.

Det lilla rummet har varit öppet i en vecka, och hittills har två band börjat använda det. Tomas Nilsson annonserar nu i tidningar och på skolor för att fler grupper ska få upp ögonen för lokalen.

– Det skulle lätt kunna vara tio band i veckan här, säger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.