Annons
Nyheter

Ny interiör i gymnasiet

Dörrar, golvmatta, armatur och innertak ska bytas ut i flera av korridorerna på Tingsholmsgymnasiet.
Nyheter • Publicerad 26 april 2013

Det är kommunens fastighetsavdelning som inom ramen för ordinarie underhåll ser till att insatsen görs.

Tanken är att fräscha upp korridorerna i A-huset på Tingsholmsgymnasiet, alltså det plan som matsalen finns.

Annons

Byte av gamla utslitna innerdörrar, byte av golvmattor, komplettering och förnyelse av belysning samt nytt innertak är vad som väntar. Totalt kommer kostnaden för underhållet att landa på närmare en miljon kronor.

Samtidigt som utslitna golvmattor och dörrar byts ut, är tanken att skapa en ljusare och mer tilltalande miljö. Det ska ske genom att lägga in ljusare golvmatta i korridorerna på det aktuella planet. Byte av innertak samt komplettering av armatur ska även bidra till ett ljusare helhetsintryck.

Cirka 30 innerdörrar ska också bytas ut mot nya. Dessa kommer dessutom att förses med glas, också detta som ett sätt att bidra till en ljusare miljö.

För skolledningen kom beskedet om det planerade underhållet nu i dagarna.

– Vi ska prata om detta i skolledningen nu på måndag. På tisdag kommer personalen att informeras, berättar Marita Lindman Johansson, rektor på Tingsholmsgymnasiet.

Då ska även en grupp med representanter för personalen bildas. I gruppen ska detaljer runt det planerade underhållsarbetet diskuteras.

Det finns en oro över att glasrutor i dörrarna skapar störande insyn. Hur tänker du?

– Det kan man i och för sig förstå. Samtidigt finns möjligheter att installera frostat glas. Men alla sådana detaljer kommer att diskuteras i gruppen, säger Marita Lindman-Johansson.

Bland annat ska korridorerna i A-huset fräschas upp. arkivFOTO: pernilla rudenwall petrie

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons