Nyheter

Ny cityutvecklare på gång

Med finansieringen löst så kommer Cityföreningen nu börja leta efter en cityutvecklare.
– Till hösten så hoppas vi att tjänsten är tillsatt, säger Jens Norrlander, ordförande i Cityföreningen.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2014

Nu verkar det som att Cityföreningen i Ulricehamn har fått till finansieringen av en tjänst som cityutvecklare i Ulricehamn.

– Vi i föreningen och fastighetsägarna ställer upp med 300 000 kronor och Ulricehamns kommun skjuter, via Nuab, till lika mycket, säger Jens Norrlander.

Det är fastighetsägarnas finansiella deltagande som gjort att man nu kommit i hamn med förutsättningarna för att skapa den nya och efterfrågade tjänsten. Vilket var ett krav från kommunen för att man skulle ge Nuab en halv miljon till att stötta detta och liknande projekt.

– Eftersom vi ville hitta en lösning som fungerar över längre tid och därför har det har tagit ett tag att nå hit. Vi ville ha något som fungerar över längre tid eftersom det här gäller en tillsvidare–anställning och inte någon projektform.

Några exakta arbetsuppgifter för den blivande cityutvecklare har man inte präntat ner utan mer tittat på vilka områden som man tror är viktiga att jobba med. Samarbetet mellan de olika handlarna, med kommunen och publikdragande händelser som till exempel U–port är något som hamnar högt upp på listan.

– Viktigast kommer nog att vara att se till så cityföreningen växer genom att värva fler medlemmar. Ju fler vi blir desto större engagemang från föreningens sida och då även mindre belastning för varje enskild handlare, säger Jens Norrlander.

– Väldigt mycket kommer också att handla om att binda ihop staden. Vi har till exempel en lekplats i världsklass nere vid Åsunden och då gäller det att sprida kunskapen om kombinationen handla på gågatan medans barnen är på lekplatsen. Eller att i stället för att sitta i ishallen under ett flera dagar långt träningsläger – det här kan du göra nere på stan under tiden.

Blir det något samarbete med exempelvis handlarna i Gällstad?

– Det är ju inte säkert att man i Gällstad vill ha hjälp med exakt samma saker som vi här inne i centrum, men visst ser vi gärna att det blir någon form av samarbete med hela kommunen.

När börjar den nye centrumutvecklaren jobbet?

– Vi kommer nu att diskutera vem vi skall söka och hur rekryteringen skall gå till. Men målet är att personen skall börja jobbet i augusti eller september.

Vem är det ni söker?

– Just nu har vi inga konkreta funderingar. Det kommer nog inte att handla om vilken akademisk examen som finns utan mer om personen själv – erfarenhet av handel, kunna driva projekt och vara en go?gubbe på stan tror jag är viktigt.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.