Annons
Nyheter

Nuab söker bidrag till Änglagårdsreklam

Inspelningen av tredje Änglagårdsfilmen kan bli ett sätt att marknadsföra Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2010

Näringsliv Ulricehamn AB (Nuab) söker pengar från kommunen för att kunna gå in i ett avtal med Sweatwater Production AB om att få använda filminspelningen av Änglagård - Tredje gången gillt till marknadsföring av Ulricehamn med omnejd.

Det är diskussioner mellan filmbolaget och turistchefen i Ulricehamn som lett fram till ett avtal om samarbete gällande marknadsföring. Genom att betala 300 000 kronor till filmbolaget får Nuab rätt att använda filminspelningen och aktiviteter kring denna i marknadsföringssyfte.

Annons

– Syftet är att öka bygdens attraktionskraft genom att knyta varumärket Änglagård till Ulricehamn och Sjuhäradsbygden. Att placera Ulricehamn och Sjuhärad i folks medvetande som ett område att besöka, ett landskap att bosätta sig i och en plats att etablera sitt företag på, skriver Nuab i sin ansökan till kommunen.

Regissören Colin Nutley ville ursprungligen ha betydligt mer. I ett brev ställt till tillförordnade turistchefen föreslår han en miljon kronor som ersättning till bolaget. Nuab ges då rätt att på olika sätt använda sig av varumärket Änglagård i marknadsföringssyfte.

Dessutom kommer den nya filmen att få smygpremiär på Folkets hus i Ulricehamn - en vecka före galapremiären i Stockholm.

För att klara finansieringen av avtalet med filmbolaget söker Nuab bidrag från kommunen på motsvarande belopp (300 000 kronor). Avtalet träder i kraft under förutsättning att Nuab får det sökta bidraget.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons