Nyheter

Nu syns Ulricehamn på väderkartan

Carl-Eric Nyberg blev rikskänd när han förra året krävde att Ulricehamn skulle synas på väderkartan i tv. Sedan några dagar har SVT Västnytts grafik ändrats, och plötsligt finns Ulricehamn med.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2010
Nu är både solen och Ulricehamn på kartan. Detta är dagens väder. ILLUSTRATION: SVT
Nu är både solen och Ulricehamn på kartan. Detta är dagens väder. ILLUSTRATION: SVTFoto: 
Solen och Carl-Eric Nyberg skiner ikapp. Molnet på väderkartan har flyttats så att Ulricehamns namn nu syns under Västnytts väderleksrapporter.
Solen och Carl-Eric Nyberg skiner ikapp. Molnet på väderkartan har flyttats så att Ulricehamns namn nu syns under Västnytts väderleksrapporter.Foto: Samuel Teglund

Varken sol eller moln täcker Ulricehamn. Åtminstone inte på Västnytts nya väderkarta. Det är Carl-Eric Nyberg extra glad för. Förra året uppmärksammades han nationellt i media när han motionerade om att kommunen skulle verka för att få bort den väderikon som ständigt täckte orten på väderkartan.

- Det känns jättebra att det har lyckats och jag tror att Ulricehamn har fått mycket bra PR tack vare detta, jag har fått väldigt mycket positivt gensvar i alla fall, säger Carl-Eric Nyberg som varit med både i radio, tidningar och tv och fått berätta om sin önskan.

Nyligen har SMHI gjort om den grafik som SVT:s regionala stationer använder sig av och det är anledningen till att Ulricehamn och många andra mindre orter nu syns med sina namn i TV-rutan under de regionala värderleksrapporterna.

- Jag tycker att detta är bra och viktigt för invånarna själva, att de finns med på kartan. Jag är jättenöjd och jag måste säga att det blev finare än jag trodde.

Det återstår att se om det nu blir finare väder i sommar till följd av att molnet på väderkartan flyttats från Ulricehamn.

- Jag tror nog att det blir bättre väder, skrattar Carl-Eric Nyberg. Åtminstone får det förhoppningsvis fler att le, tillägger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.