Annons
Nyheter

Nexans sponsrar mattehjälp för Tranemoelever

I tisdags lanserades en ny typ av läxhjälp för elever i Tranemo. Via internet har de nu möjlighet att chatta med blivande mattelärare från olika universitet, projektet drivs av kommunen med hjälp av Nexans.
Nyheter • Publicerad 6 november 2014

– Vi tycker det är viktigt att ha ett nära samarbete med skolorna i vårt närområde, säger Eva Wallin, kommunikationschef på Nexans.

– Som ett av de största privata företagen i kommunen vill vi visa omtanke genom att göra en investering i framtida utbildning.

Annons

Tjänsten heter "Mattecoach på nätet" och drivs av Vetenskapens hus, KTH och universiteten i Stockholm, Linköping och Karlstad. Där sitter lärarstudenter och chattar med elever som, anonymt och gratis, kan logga in för att få hjälp. Deras syfte med projektet är delvis att bidra till att eleverna uppfyller målen i matte, men också att hjälpa lärarstudenter i deras förmåga att lära ut.

Eleverna på högstadiet och gymnasiet i Tranemo erbjuds tjänsten och idén kom efter ett tv-inslag.

– Vi fick idén efter ett inslag på Rapport och kontaktade skolan. Såvitt vi vet är vi första kommunen i Västsverige som är med, säger Eva Wallin.

– De ringde mig för ungefär ett år sedan och frågade om vi var intresserade och det var vi så klart. Allt som bidrar till elevernas ökade utbildning intresserar oss, säger Jonny Axelsson, rektor på Tranängskolan.

Att finansieringen görs tillsammans med ett privat företag ser inte Jonny Axelsson som problematiskt.

– Vi måste kunna ta emot pengar från privata företag, i det här fallet vill de sponsra själva lärandet och det välkomnas. Mattelärarna tycker det är en jättebra idé och om några veckor får vi se vad eleverna säger.

Nexans hoppas att projektet går hem.

– Tjänsten erbjuds resten av året och även nästa läsår då en utvärdering görs, vi hoppas kunna fortsätta längre än så, säger Eva Wallin och fortsätter.

– Ungdomar i dag har redan ett naturligt förhållande till datorer, så vi tror att detta är ett arbetssätt som passar dem bra.

Olivia Ochoa
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons