Annons
Nyheter

Naturlig eldning orsakade utryckning

Räddningstjänsten fick på tisdagsmorgonen ett larm från en förbipasserande om brand i reningsverket. Väl på plats visade det sig att metangas från verket eldades för att ledas bort och att något släckningsarbete därför inte behövdes.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2014

Enligt inre befäl hos Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund har det hänt flera gånger tidigare att privatpersoner har oroats över eldslågor från reningsverket.

Marie Ström är VA- och miljöchef på Ulricehamns energi som sköter reningsverket. Hon förklarar att det bildas metangas när verket rötar slam. Slammet bildas vid rening av avloppsvatten. Gasen renas och leds till biogastankstationen intill reningsverket. Ibland blir det för fullt i tanken och gasen måste ledas bort.

– När det blir fullt i systemet måste vi fackla gasen, alltså göra oss av med den. Det sker inte så ofta, men när det vi gör det kan det synas lågor, säger hon.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons