Annons
Nyheter

Möte om Vegby skola

Ännu ett möte mellan politiker och allmänhet ska hållas för att diskutera lärandeberedningens förslag att lägga ner skolor.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2012

Tidigare har ett möte hållits i Marbäck, där en av de nedläggningshotade skolorna finns, och nu är det alltså dags för ett motsvarande möte i Vegby.

– Tanken är att låta inbjudna politiker få veta vad allmänheten anser i frågan, säger Andreas Hell, som varit med och dragit ihop mötet.

Annons

Enligt honom var mötet i Marbäck lyckat, så tillvida att det blev en bra diskussion. Förhoppningen är densamma inför mötet i Vegby den 20 mars.

– Meningen är att politikerna i framför allt kommunstyrelsen ska få veta vad de boende anser om beredningens förslag. Samt vilka alternativ som kan finnas, säger Andreas Hell.

Även ett möte i Dalum av liknande slag kommer att hållas.

– Min egen bild är att beredningen säkert gjort sitt bästa. Men man har dragit fel slutsatser och kanske tagit den lätta vägen ut genom förslaget att stänga tre skolor. Jag är även tveksam till att man var tydlig i sin rekommendation att stänga skolor. Vi är flera som anser att den är något som borde ha hanterats i nästa instans, alltså kommunstyrelsen, säger Andreas Hell.

En beredning har medborgardialog som sitt bärande arbetssätt. Hur kan man mot den bakgrunden förklara det stora intresset från allmänheten nu, efter att beredningen gjort sitt?

– Jag har själv inga barn som går i skola, och jag visste inget om några möten då. Jag tror att en beredning bör vara mer öppen redan från början, säger Andreas Hell.

De som står bakom initiativet till de här mötena är en löst sammanhållen grupp av engagerade i de tre samhällena som direkt berörs av beredningens förslag. Sociala medier och internet är gruppens sätt att nå ut och öppna för diskussion.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons