Nyheter

Mordmisstänkt anhållen igen

Under måndagen anhölls återigen den kvinna som tidigare suttit häktad misstänkt för mord på en 60-årig man från Småland.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2011

Kvinnan anhölls vid lunchtid på måndagen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Det har framkommit nya uppgifter, säger åklagare Marianne Aldén som dock i övrigt inte vill uttala sig.

Det var i juli förra året som kvinnan greps och häktades efter att en död man hittats nedgrävd i skogen mellan Åsarp och Vartofta.

Mannen, hemmahörande i Gislaved, hade tidigare anmälts försvunnen efter en bilresa mellan Ulricehamn och Falköping. Den sista observationen av mannen gjordes i Blidsberg på nationaldagen.

Mannen och kvinnan var bekanta sedan tidigare och har haft en relation.

Kvinnan satt frihetsberövad till december, då hon släpptes. Då sade Lars Johansson, chef på länskriminalen i Skövde, att polisen fortfarande väntade på obduktionsrapporten samt andra provsvar och att det inte gick att ha kvinnan i häkte längre.

Nu har alltså kvinnan återigen anhållits.

Kvinnan har tidigare nekat till att ha gjort något brottsligt. Hur hon ställer sig till anklagelserna nu vill inte Marianne Aldén uttala sig om. UT har inte lyckats nå kvinnans advokat.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.