Nyheter

Misstänks för rån vid olycka

Två män misstänks för rån efter en trafikolycka.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2010

Männen åtalas misstänkta för bland annat rån och försök till rån.

Situationen uppstod i samband med en bilolycka. Efter olyckan krävde männen enligt åtalet den andra bilisten på pengar och sade att han skulle skadas om han inte gjorde som de sa. Vid detta tillfälle fick de 180 kronor av mannen. De ska även ha försökt tvinga mannen att ta ut mer pengar vid bankomaten och vridit om hans arm och hotat honom, men mannen använde sig av ett kort som det inte fanns några pengar på.

Som stöd anger åklagaren bland annat vittnesuppgifter.

Den av de misstänkta som körde bilen har inget körkort och ska ha haft mer än två promille alkohol i blodet när han greps av polisen i anslutning till händelsen.

Männen är från Borås och händelsen inträffade vid Coop Forum på Enedalsgatan i Borås. Men en av männen är även misstänkt för grovt rattfylleri i Ulricehamn. Han sägs ha kört bil på Borgmästargatan i Ulricehamn med nästan två promille i blodet.

Båda männen sitter häktade.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.