Annons
Nyheter
En man från Tranemo kommun döms till skyddstillsyn och dagsböter för att ha misshandlat sin tidigare flickvän.
Nyheter • Publicerad 29 november 2014

Det var efter ett krogbesök i Borås den 1 augusti i år som mannen, som är i 30-årsåldern, hamnade i gräl med ex-flickvännen hemma i hennes lägenhet.

Båda var berusade och har minnesluckor från händelseförloppet, men mot bakgrund av det som framgått under utredningen och rättegången, anser Borås tingsrätt ändå att det står klart att mannen har misshandlat kvinnan.

Annons

Våldet bestod i att han höll fast henne i armarna och även slängde ner henne på golvet och in i en soffa, med smärta och blåmärken som resultat.

Mannen har erkänt att han höll fast kvinnan, men hävdar att han inte hade uppsåt att skada henne. Kvinnans egen berättelse, vittnesmålen från två grannar samt fotodokumentationen över skadorna, gör ändå att tingsrätten bedömer att det är ställt utom rimligt tvivel att han uppsåtligen genomfört misshandeln.

Nu väntar skyddstillsyn samt den vård och behandling som frivården anser lämplig. Mannen ska dessutom betala totalt 1 500 kronor i böter och 500 kronor till brottsofferfonden.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons