Annons
Nyheter

Misshandel efter fiskebråk

Ett bråk om ett fiskespö har nu lett fram till att en man döms för misshandel.
Nyheter • Publicerad 5 november 2014

Händelsen skedde i april vid en sjö i Tranemo kommun. En man hemmahörande i Tranemo var där och fiskade. Mannen har berättat hur han råkade trassla in sin rev i en annan och därmed fick upp någon annans fiskespö. Han tog upp fiskespöt och tänkte lämna tillbaka det.

Men då blev han plötsligt attackerad av en annan man som slog till honom och samtidigt hade en kniv i handen. Han försökte fly men då ska den andre mannen ha jagat honom i bil.

Annons

Den andre mannen har uppgett en helt annan berättelse av vad som hände vid sjön. Han har sagt i rätten att han inte var aggressiv utan att det var andra som provocerade honom.

Tingsrätten har bedömt offrets berättelse som trovärdig. Till stöd för dennes version finns de skador han ådragit sig och ett vittne. Därför döms nu mannen till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons