Nyheter

Ministern spurtade på torget

Barn- och äldreminister Maria Larsson stannade till på torget i Ulricehamn i går. Hon känner att temperaturen stiger inför söndagens regionval.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2011
Stig Bodin var en av dem som passade på att ta en pratstund med Maria Larsson i Ulricehamn i går.
Stig Bodin var en av dem som passade på att ta en pratstund med Maria Larsson i Ulricehamn i går.Foto: Henrik Erickson

– Jag var runt i länet förra veckan och har nu de senaste dagarna varit ute och pratat med folk på torg i ett par olika städer. Definitivt har intresset ökat och fler säger nu att de ska gå och rösta, säger Maria Larsson.

Kristdemokraternas vice ordförande har i regeringen ansvar för flera vårdfrågor som är högst aktuella i regionvalet. Därför är hon som rikspolitiker extra intresserad av omvalet.

– Det är en plikt för oss att stötta de lokala krafterna i det här läget men både jag och Göran (Hägglund, UT:s anmärkning) har engagerat oss jättemycket eftersom vi tycker att det är viktiga frågor, säger Maria Larsson.

Lite extra talade förstås Maria Larsson om Kd:s hjärtefrågor som närhet i sjukvården och trygghet i vården av de äldre.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.