Annons
Nyheter

Miljöstrategen jagar klimatsmarta familjer

Är du singel eller är ni en familj? Kanske ett pensionärspar? Och har ett intresse för miljö. Då är det er som kommunens miljöstrateg, Diana Skoblund, vill ha kontakt med
Nyheter • Publicerad 11 september 2010
Diana Skoglund, miljöstrateg i Ulricehamn, vill ha kontakt med tre familjer som ska utbildas till att bli mer klimatsmarta,Foto: 

I höst drar man nämligen igång ett projekt där man ska göra tre olika hushåll mer klimatsmarta.

– Optimalt vore att få tag på just en singelboende, en familj med barn och ett pensionärspar. Det skulle ge en bra bredd, säger Diana Skoglund, kommunens miljöstrateg.

Annons

Projektet som sträcker sig från 1 oktober till sista januaria nästa år, genomförs i samarbete med Hållbar utveckling i väst.

– När de fyra månaderna har gått så görs en utvärdering och sedan återkommer vi till de tre hushållen efter ett år och ser hur det gått med deras ökade miljötänkande.

Vad kommer du projektet att innehålla?

– Det handlar förstås om att få till ett mer klimatsmart tänkande i vardagen. Alltifrån att vi gör en övergripande energianalys i hemmet, tittar på hur miljöanpassad belysning man använder sig av. Vidare kan punkter som hur man sköter familjens transporter, om det finns behov av utbildning i eko-driving eller om hur man bättre kan utnyttja ett kollektivt resande, Säger Diana Skoglund.

På vägen fram till att bli ett mer klimatsmart hushåll har man dessutom tänkt att de tre familjerna skall kunna mötas och läsas i olika sociala medier som bloggar och facebook.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons