Annons
Nyheter

Miljöpartiet vill stoppa Lassalyckan

Ett omedelbart stopp för fortsatta satsningar på idrottsanläggningen Lassalyckan är Miljöpartiets nya politiska krav.
Nyheter • Publicerad 25 november 2010

– Vi är ett parti med höga ambitioner, som dessutom vill gå våra egna vägar, säger Ulf Svensson i Miljöpartiet, som varit pådrivande i förslaget till budget.

Varför lägger ni fram ett eget förslag, endast några veckor efter att ni tillsammans med övriga oppositionspartier lagt fram ett gemensamt förslag?

Annons

– Samverkan med de andra partierna syftade till att vinna valet. Nu är det passerat, vilket innebär att partierna står i en friare ställning. Situationen är en annan.

Enligt en av punkterna i ert budgetförslag ska byggandet av Lassalyckan avslutas under nästa år. Hur tänker ni?

– Alla de övriga partierna tänker satsa 49,5 miljoner kronor ytterligare på projektet. Vi däremot anser att kommunen måste ta sig ur detta.

För att?

– Det är en otroligt stor investering. Samtidigt står andra investeringar för dörren. Risken är att annan verksamhet tar stryk. Risken är också att kommunens goda ekonomi urholkas. Driftskostnaderna för anläggningen blir också hög.

Hur ser du på risken för skadestånd?

– Det får undersökas. Vissa anslutningskostnader får man nog räkna med.

Vad är det som inte ska byggas?

– Jag kan inte alla detaljerna. Marken är väl förberedd för fyra planer så det får väl genomföras som planerat. Men läktaren behöver inte byggas, den är inte påbörjad ännu. Inte heller isytan, som det talats om.

Mikael Zsiga vid kommunen utvecklingsenhet säger att vissa delar skulle gå att avbeställa.

Annons

– Om- och tillbyggnaden av ishallen skulle kunna avbrytas. Och en isyta, som i och för sig inte ingår i projektet, är ännu inte beställd.

– Men det skulle bli en konstig anläggning genom att man tappar såväl funktioner som i kvalitet. Dessutom kan man räkna med ersättningskrav från Svevia och underentreprenörer.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons