Nyheter

Medborgare önskar bättre trafiksäkerhet

Trafiksituationen vid Montessoriskolan på Lindängsvägen är farlig och därför behövs bättre skyltning och trafikhinder. Det framförs i ett medborgarförslag.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2011

Enligt förslagsställaren rör sig cirka hundra elever i området varje vardag. Trots det finns det ingen skyltning framför skolan om att detta är ett skolområde eller vilken hastighet som gäller.

Trafikmiljön är även farlig på andra sätt, enligt medborgaren. Hon pekar på att bussen stannar vid skolan och att det visserligen är bra, men samtidigt en risk. Dessutom är skolans ingång i närheten av en korsning, där många hämtar och lämnar barn.

"Jag skulle därför gärna se en förbättrad skyltning som tydliggör att detta är ett skolområde, en tydlig hastighetsmarkering (30km/h) och kanske även någon form av fartbegränsning.", skriver hon.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.